De auto klaar voor de herfst?

Nu is de tijd om te controleren of de zomerbanden nog de waterafvoer hebben die noodzakelijk is voor de heftige regenbuien van de herfst.

Bedenk hierbij dat de wettelijke profieldiepte van 1,6 mm echt te weinig is om voldoende water weg te kunnen pompen.
Onze stelregel is dat 2 mm echt noodzakelijk is, liever nog 3 mm om de herfst in te gaan. Want aquaplaning, ofwel het onbestuurbaar worden van de auto op een laag water, wil je echt niet meemaken!

Juist nu, in de periode voor de winterbandenwissel telt elke mm profiel voor de waterafvoer…

Nu al wisselen naar de winterbanden kan dus ook prima. Een andere optie is om de zomerbanden te vervangen voor Cross climate exemplaren.

De auto al klaar voor de herfst en winter - winterbanden - onderhoudsbeurt

Weten wat de beste optie is voor jouw gebruik? Kom langs en vraag het ons! 

Goed zicht van levensbelang

Naast een goede grip is ook goed zicht een voorwaarde voor veilig rijden. Wees er daarom ook zeker van dat zaken als ruitenwissers, ruitensproeiervloeistof maar ook de verlichting in orde is. Bij twijfel adviseren we uiteraard graag.

Degelijke Pechservice

En mocht er ondanks de goede voorbereidingen toch iets mis gaan, dan is het een fijne gedachte dat je op een degelijke pechservice kunt terugvallen! Wij zijn fan van de Eurorepar Mobiliteitspas door zijn aantrekkelijke prijs, maar veel meer nog door zijn uitgebreide dekking en goede service bij autopech!

Maak een afspraak in onze werkplaats

Voor onderhoud, reparatie én APK bent u bij Autobedrijf Bart Ebben aan het juiste adres! Maar ook voor schadeherstel kunt u bij ons in Malden terecht.

car

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
car
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×