Voor vertrek: vakantiecheck!

Ieder jaar weer gaan miljoenen Nederlanders met de auto op vakantie in Europa (Frankrijk, Spanje en Italië zijn de favoriete bestemmingen). Voordat u daar kunt gaan genieten, bent u al gauw 1500 kilometer onderweg. Eigenlijk begint de vakantie al op het moment dat u thuis instapt. Zorg dan wel dat de auto of camper en de vouwwagen, aanhanger en caravan in topconditie zijn.

Auto
Voor uw auto is de vakantierit een extra zware belasting. Ga maar na: het hele gezin gaat mee, inclusief alle bagage, caravan aan de trekhaak en misschien ook nog een paar fietsen op het dak. Niet alleen de motor moet maximaal presteren om door bergachtig gebied de vaart erin te houden: ook de banden, de remmen en vooral de motorkoeling hebben het zwaar.

Alleen een goed onderhouden auto, in optimale conditie, kan dat aan. Laat daarom voor uw vakantie uw auto op juist die zaken door uw BOVAG-bedrijf controleren. De vakantiecheck richt zich juist op die onderdelen van de auto die tegen de extra zware belasting moeten kunnen.

Na de controle weet de monteur precies of uw auto klaar is voor de lange reis en of er eventueel nog reparaties nodig zijn. En dat geeft natuurlijk een goed gevoel!

Camper
Goed onderhoud van de camper is de basis voor een zorgeloze vakantie. Zowel motorisch als qua opbouw moet de kampeerauto in een goede conditie verkeren om veilig op vakantie te kunnen gaan. Naast de APK is het daarom noodzakelijk om regelmatig een afspraak te maken met de specialist.
Speciaal voor de opbouw van kampeerauto’s is de BOVAG Onderhoudsbeurt in het leven geroepen. Aan de hand van een lijst met vaste punten keurt de monteur naast vouwwagens en caravans ook kampeerauto’s. Reparaties voert het bedrijf in overleg met de klant uit. Bij de bij BOVAG aangesloten bedrijven die kampeerauto’s verkopen en onderhouden.

Als u dan toch de camper aan het controleren bent, check dan ook meteen de leeftijd van de gasslang(en) in de camper. Ook daar staat vaak een productiedatum/-jaar op, of soms zelfs een ‘tenminste houdbaar tot’-datum. Oranje slangen voor propaan vervang je idealiter elke vier jaar, de zwarte butaanslangen elke twee jaar. Controleer ze sowieso regelmatig! Je vormt anders een gevaar voor jezelf, maar ook voor andere vakantiegangers op de camping!

Banden
Natuurlijk rijdt u op zomerbanden naar uw zomerbestemming! Toch? Helaas blijkt nog 5% van de auto’s in de zomer nog op winterbanden te rijden.  Hierdoor slijten ze sneller en heeft u een langere remweg. Controleer dus voor vertrek naar zonnige oorden of ook uw auto op zomerbanden rijdt. En vergeet niet uw caravan of vouwwagen en aanhanger!

Banden lopen altijd langzaam leeg. Ook als u op vakantie bent. Daar is niets aan te doen. In Nederland rijdt maar liefst 60 procent van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dit kan per jaar per auto oplopen tot wel € 150 aan extra brandstof, zorgt voor snellere slijtage, meer luchtvervuiling, meer verkeerslawaai en meer ongelukken. Er is dus veel te winnen! Zeker als u bedenkt dat de rit(ten) tijdens de zomervakantie een flinke bijdrage leveren aan het aantal jaarlijkse kilometers. Check kiesdebesteband.nl voor meer tips over bandenspanning.

Airconditioning
En vergeet de airco niet!: voorkom (te) warme autoritten!

Veiligheid
Heeft u de juiste spullen in de auto liggen om veilig op de vluchtstrook op de pechhulp te wachten en kunt u in geval van nood het achterruit inslaan?

Gevarendriehoek, reflecterend veiligheidshesjes, hamer (lifehammer), EHBO-doos met isoleerdeken: Allemaal eenvoudige middelen om de veiligheid van uzelf en uw medewerkgebruikers te vergroten als u op de vluchtstrook terecht komt. Check of u deze spullen makkelijk kunt pakken, als de auto vol bepakt is. De gevarendriehoek ligt vaak bij het reservewiel onderin de auto en dat is in het dagelijks leven als de kofferbak niet zo vol ligt niet zo’n probleem. Wel als u met volle bepakking in Zuid-Frankrijk op de vluchtstrook belandt.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor reflecterende veiligheidshesjes. De vluchtstrook is eigenlijk een gevaarlijke plek om stil te staan. Hulpdiensten adviseren om bij pech achter de vangrail te wachten.

Maak een afspraak in onze werkplaats

Voor onderhoud, reparatie én APK bent u bij Autobedrijf Bart Ebben aan het juiste adres! Maar ook voor schadeherstel kunt u bij ons in Malden terecht.

car

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

car
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×