Kan mijn auto zonder problemen op E10 brandstof rijden?

E10-brandstof zie je steeds vaker, maar lang niet alle auto’s met een benzinemotor zijn hier geschikt voor. Deze brandstof bestaat maximaal uit 10 procent ethanol dat wordt gewonnen uit planten als suikerriet. Dit maakt de totale samenstelling van E10-brandstof beter is voor het milieu dan reguliere Euro 95.

Kan jouw auto zonder problemen rijden op E10 brandstof

Problemen bij ongeschiktheid

Wordt er E10-benzine getankt in een benzinemodel dat ongeschikt is voor E10, dan kan de ethanol bij deze modellen de brandstofleidingen, brandstofpomp en zelfs de motor beschadigen. Waarschijnlijk niet meteen, maar wel op de langere termijn. Wij merken ook bij sommige benzinemotoren die voor E10 geschikt zouden moeten zijn dat er storingen kunnen optreden. Bij twijfel dus E5 blijven tanken is ons advies.

Zelf controleren of een model geschikt is voor E10

Er is een site waar gecontroleerd kan worden of een motor geschikt voor E10 gebruik, is www.e10check.nl. Hierop is te lezen dat bijvoorbeeld alle Citroën- en Peugeot-modellen vanaf bouwjaar 1 januari 2000 zijn geschikt voor gebruik van E10. Voorwaarden zijn dat het voertuig niet is gemodificeerd en bij het onderhoud en de reparatie originele onderdelen zijn gebruikt.

Het door de fabrikant voorgeschreven minimum octaangetal van de benzine (95 of 98) dient echter gerespecteerd te worden. Indien uw auto geschikt is voor E10 maar het minimum octaangetal hoger is dan 95 RON, tank dan géén Euro 95 E10 maar kies voor een premium super E5-benzine.

Bij twijfel kunt u ons uiteraard ook vragen of uw auto geschikt is om E10 mee te tanken.

 

Maak een afspraak in onze werkplaats

Voor onderhoud, reparatie én APK bent u bij Autobedrijf Bart Ebben aan het juiste adres! Maar ook voor schadeherstel kunt u bij ons in Malden terecht.

car

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
car
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×