Automaatbak spoelen? Motul steunpunt regio Nijmegen Automatische transmissie reinigen

Onlangs hebben wij onze expertise verder uitgebouwd met het spoelen van automatische transmissies. Onze vaardigheden op dit gebied zijn officieel erkend als Motul EVO steunpunt, zij hebben ons als een van hun dealers aangemerkt. De officiële apparatuur voor de spoelingen hebben wij dan ook in huis.

Waarom een automaatbak spoelen?

Speciale apparatuur Autobedrijf Bart Ebben Malden - Motul spoelen van automatische versnellingsbak

Het spoelen van een automatische versnellingsbak is vooral nuttig als preventief onderhoud. Door de automaatbak tijdig te onderhouden kunnen problemen worden voorkomen.

Net als de motor van de auto heeft ook de transmissie onderhoud nodig. De bak vervuilt intern door slijtage en vocht. Door vuil, vocht en het gebruik van de olie gaat ook de kwaliteit van de olie achteruit, de smerende werking neemt hierdoor steeds verder af.

Met het spoelen worden aanslag, vuil, vocht en oude olie compleet verwijdert, na het afvullen met nieuwe versnellingsbakolie kan de automaatbak er weer een tijd tegenaan. Ondanks dat fabrikanten het verversen van de olie niet als noodzakelijk aangeven, adviseren wij om elke 60.000 km de ATF-olie te vervangen.

Langere levensduur automatische transmissie

De Automaatbak verversen met de juiste Motul transmissie olie

Door geleidelijke vervuiling in de automatische versnellingsbak gaat deze minder goed functioneren en kunnen op den duur zeer kostbare transmissie schades ontstaan. Met het preventief, professioneel spoelen van de automaatbak kunnen problemen worden voorkomen en wordt de levensduur verlengd.

Combineer een spoelbeurt bijvoorbeeld met onderhoud aan de auto.

Automaatbak klachten verhelpen met spoelen

Het kan zijn dat een beginnende klacht m.b.t. functioneren van een automaatbak verholpen wordt door het spoelen. Maar dit is niet te garanderen.

Als er echt een defect in de automaatbak zit of er zijn delen echt versleten, dan zal een spoelbeurt dit niet herstellen en is er echt een revisie nodig.

Maak direct een werkplaats-afspraak of neem contact met ons op.

Bekijk in de onderstaande video hoe het automaatbak spoelen in zijn werk gaat:

 Uw voordelen

– Meer rijcomfort door optimaal schakelen

– Bescherming tegen vroegtijdige slijtage

– Transmissie in optimale conditie

– Voorkomen van toekomstige problemen

Autobedrijf Bart Ebben Malden - Motul Evo steunpunt voor spoelen van automatische transmissie

Maak een afspraak in onze werkplaats

Voor onderhoud, reparatie én APK bent u bij Autobedrijf Bart Ebben aan het juiste adres! Maar ook voor schadeherstel kunt u bij ons in Malden terecht.

car

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
car
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×